Mie Graine …

De titel had evengoed ‘Over peuten, logen en teuten’ kunnen heten, maar laten we het kind maar een naam geven.

Amber sukkelt al sinds begin dit jaar met hoofdpijnen die komen en gaan, heftig of flauw zijn, zeurend, kloppend, noem maar op, ze doen altijd wel wat. Alles behalve iets wat fijn is voor haar. In februari liet ze al een scan maken van haar hoofd, daaruit was enkel af te leiden dat ze een ontstoken sinusholte had en voor de rest niks. Uitgezonderd dan dienen hoek die er af is, maar dat heeft hoogstwaarschijnlijk met de genen te maken.

Medicatie voor sinusitis, doosje leeg, hoofd nog steeds vol met pijnen die er niet moeten zitten. ’s Morgens naar school vertrekken, met een grote kans dat er in de loop van de dag telefoon komt om haar terug te gaan afhalen omdat het niet vol te houden is. Telkens ze in rumoer terecht komt steekt die pijn de kop op (lees: haar kop in).
Ondertussen zijn we op het spoor van migraine gezet. Nieuwe medicatie, die zijn werk nog niet volledig doet, want vorige maandag was het weer zover. Toen een migrainepil geprobeerd en een half uurtje later was de hoofdpijn weg, wat ons een redelijk grote bevestiging geeft dat het inderdaad die Mie is die alles veroorzaakt.

Maar waar komt die stomme Mie Graine vandaan ? Da’s de grote vraag, en het antwoord zit ergens diep verstopt. Vandaag zijn haar ogen gecontroleerd en daar is niks mee aan de hand, wegstrepen op de lijst dus.
Volgende maandag hebben we een afspraak bij de osteopaat, we zijn benieuwd wat die ons te vertellen heeft. Dan is er volgende maand ook nog op advies van de huisarts een afspraak gemaakt met een neuroloog, we trekken dus alle registers open, maar we zullen die Mie vinden en verslaan.

Maar ne mens wordt daar toch zo moe van, van al dat gedoe. En scheelt er iets met m’n kind, dan slaat dat natuurlijk over op mijn moederkloekhart. Maar dat laatste is waarschijnlijk overbodige informatie …

Advertenties

9 gedachten over “Mie Graine …

 1. DAt is heel vervelend…
  Hopelijk vinden jullie waar het vandaan komt!!
  maar gelukkig is er al medicatie die kan helpen het verminderen. 🙂

 2. dat is heel vervelend,
  hopelijk vinden ze snel de oorzaak en weten ze wat er kan aan gedaan worden.

  Een vrolijk humeurtje,een vriendelijke lach,
  is het levensdeuntje voor elke dag.
  Ik wens je donders een goeie donderdagavond
  warme groetjes en een knuffelke
  liefs dolfijntje

Dank je wel om een reactie achter te laten ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s