Verdronken stukjes dorp …

Door de bouw van een stuwdam (waarvan de foto’s later wel zullen volgen) moesten er drie dorpjes ontruimd worden. Bringhausen werd verlaten en in de onmiddellijke nabijheid, op een hoger gelegen plaats boven de nieuw ontstane Edersee, weer opgebouwd.

In de nazomer en de herfst, als het water laag staat vallen grote delen van de Edersee droog, zodat je wandelingen kunt maken naar plaatsen, waar je bij een normale waterstand niet kan komen. Ze noemen de het verdronken stadje niet voor niks ‘Edersee Atlantis’.
De tijd dat wij er zaten stond het water zeer laag, dus het verdronken dorp liet zich her en der zien …

Zelfs deze brug verdwijnt volledig onder water, het is eigenlijk niet te geloven. Maar het bewijs ervan is de boei die op de brug ligt om de boten te waarschuwen dat ze in ondiep water terecht komen, ten tijde van hoge waterstand.

Misschien moeten we nog ‘ns terug naar ginder, in een periode van waterovervloed, ik denk dat alles er dan compleet anders uitziet …

Advertenties

15 gedachten over “Verdronken stukjes dorp …

  1. Toch wel een raar idee dat daar mensen hebben gewoond. Bij hoge waterstand zie je niet veel anders dan een groot stuwmeer denk ik zo. Kan ook mooi zijn hoor.
    groetjes

  2. Onvoorstelbaar dat die helemaal onder water komt te staan. Want die ziet er echt nog helemaal goed uit!
    Prachtig die verdronken stad..
    Ik zou duik spullen aanschaffen en daar gaan wonen. heb je je heilige rust. 😉

  3. Dat is bijna niet te geloven Anja, maar jullie hebben het met eigen ogen gezien…Dat water moet dan soms wel héél hoog komen te staan, als die brug al onder water weg is!!! Niet te geloven!!!! Ik kom je een fijne midweek toe wensen, en geniet van de dag als het kan…Lieve grtjs. van anny

  4. Eigenlijk was dat erg voor de mensen die omwille van die dam hun huizen moesten verlaten. Toch vreemd dat bij lage waterstand nog restanten van het dorp te zien zijn. Zelfs bij hoog water ligt het dorp dan ook niet zo vreselijk diep onder water.Maar jullie hebben er niet veel inspanning moeten voor doen om dit vroegere dorp te kunnen zien en het ios zeker geen loch ness verhaal .

Dank je wel om een reactie achter te laten ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s