Benieuwd …

Onze puppy Milo is ondertussen alweer 3,5 maanden oud, het gaat snel. Hoog tijd om met hem naar een hondenschool te gaan …

Met onze vorige schattehond Gitan, hebben we dat nooit gedaan.
Maar ik merk nu aan Milo dat hij het wel nodig heeft. Zijn karakter is sterker van aard, ook al is het een lieverd eerste klasse, hij heeft een koppig kantje. Nochtans luistert hij goed, het woord ‘Foei’ is het meest gebruikte voor ’t ogenblik, en dat heeft hij al goed door, maar hij doet altijd alsof hij een zeer kort geheugen heeft. Het woord galmt dus herhaaldelijk door de lucht. Voornamelijk om hem het knabbelen aan ledematen en kledij af te leren.
De zetels laat hij eindelijk al wat meer met rust. Hoogstwaarschijnlijk omdat die toch niet bewegen bij een knabbelaanval. De jeansbroek van Amber daarentegen is een zeer gegeerd stuk voor Milo, vooral als ze er zelf nog in zit …

Morgen is het waarschijnlijk zover, als de lucht niet al te veel nattigheid laat vallen, trekken we ’s avonds naar de hondenschool hier in ons dorp. Eerst en vooral om ‘ns te kijken en ons licht op te steken. Bevalt het ons daar niet, dan zoeken we verder in de buurt.
Ik ben dus nogal redelijk benieuwd hoe het zal verlopen …

Advertenties

18 gedachten over “Benieuwd …

 1. Lijkt me juist leuk om naar zo’n puppycurses te gaan.
  Voor jezelf maar ook voor de hond, toch wel belangrijk dat ze goed opgevoed worden.
  Succes en groetjes.

 2. Veel succes ermee! 🙂
  Ik kan me nog goed herinneren dat wij naar de hondenschool gingen met onze hond (inmiddels gestorven).
  Het springen en door buizen kruipen ging goed, zitten en liggen ook.
  Maar de proef met het eten ging mis…. elke hond moest gaan zitten. En voor zijn neus werd er een worstje gehouden. Daar mochten ze niet op reageren. Het rijtje met hondjes werd afgegaan. Het ging steeds goed… tot de ‘meester’ bij onze kwam… was wel lachen!

 3. Ik ook voor jou. Wat ga je hem allemaal laten doen? Fotookes nemen in jouw plaats?
  Zag gisteren een shiwawa of hoe je dat ook schrijft. Eentje van twee dagen oud, hij woog 103 gr. Toch liever jouw Milo hoor.

 4. Och..zodra zijn tandjes en kiesjes allemaal gewisseld zijn, zal dat overal aan knabbelen ook wel overgaan hoor…dat ging het bij onze Axel ook. Alleen aan mouwen hangen bij het begroeten, dat doet ie nog steeds wel als ie heel enthousiast is! :-))) Veel kluifdingetjes geven helpt ook.
  Axel is maar een paar keer naar ‘school’ geweest..het was een ramp…hij was thuis heel lief en dáár wilde hij eigenlijk alleen maar met de andere hondjes spelen. Met de eerste de beste proef van ‘op de plaats blijven’ ging het al mis…hij en een ander hondje renden op het commando ‘hier’ finaal langs de bazen en vlogen de kantine in, onderweg alle stoelen omver gooiend hahahahaa! Toen had baas er genoeg van…we hebben hem verder thuis afgericht zo goed en zo kwaad als dat ging en het is een hele lieve, zij het soms wat ondeugende hond geworden! 😀
  Groetjesss!

Dank je wel om een reactie achter te laten ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s