Dat is veel te riskant …

Ze zat op haar meest geliefde plekje, dicht bij het huis, net ver genoeg van de anderen. Haar nieuwsgierigheid was al enkele dagen gewekt, door een nieuw geluid, dat telkens weer door de lucht trilde. Eén van haar minder goede kanten, die nieuwsgierigheid, want het had haar al meerdere malen in een zeer benarde situatie gebracht. En toch moest ze er telkens weer aan toegeven. Het was sterker dan zichzelf, sterker dan de nood aan veiligheid.

Dus verliet ze haar goed verstopte plekje, eerst nog wat aarzelend, maar steeds meer vastberadener om die allesoverheersende nieuwsgierigheid te kunnen verzachten. Het moest, ze zou anders geen oog kunnen dichtdoen vannacht.

Het geluid was er weer, deze keer nog feller dan al die andere keren die ze zich herinnerde. Ze spitste haar gehoor om recht op haar doel af te gaan. Dat was dan weer één van haar betere kwaliteiten. Ze maakte nooit omwegen, ze draaide niet rond de pot, recht voor de raap, zo had ze de anderen ook het liefst.

Daar was de bron van het lawaai, ze ademde diep in en probeerde de aanval zo goed mogelijk voor te bereiden, hoe riskant het ook was. In haar hoofd zat het hele scenario al klaar. Ze wilde rust, dus alles wat dat verstoorde moest eraan, ze was mooi, maar medogenloos.

Net zoals de kater, die zag hoe ze naar hem toe kwam gevlogen. Het enige wat de kater nog hoefde te doen was even uithalen met z’n klauw en een venijnige beet in haar nek geven …

Advertenties

Een gedachte over “Dat is veel te riskant …

Dank je wel om een reactie achter te laten ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s