Kurkjes …

Kijk je er vreemd van op als ik zeg dat ik absoluut niks van alcoholische dranken lust ? Echt waar, het is niet aan mij besteed. Geen bier, geen wijn, geen aperitiefjes.
Gewoon een lekker glas fruitsap, of frisdrank of bruiswater, of zelfs kinderchampagne, daar kan ik van genieten.

Maar eerlijk is eerlijk, één keer heb ik echte champagne gedronken. Dat was na het moment dat mijn man mij ten huwelijk vroeg. Veel heb ik er niet van gedronken, en toch had ik al snel het gevoel alsof ik enkele centimeters boven de grond liep. Een grappig gevoel. Maar het heeft zich nooit meer herhaald.

Ik kan ook niet goed tegen dronken mensen, ik vind ze eigenlijk zielig. Ik heb het dan niet over diegenen die een klein beetje te diep in het glas kijken, maar over diegenen die zich zo lazarus drinken, dat ze zich de dag nadien niks meer van hun kapriolen kunnen herinneren. Wat zou men daar nu aan hebben …

Nee, geef mij maar mijn non-alcoholische drankjes …

Advertenties

18 gedachten over “Kurkjes …

 1. KIJK DAAR NIE RAAR VAN OP HOOR, JE BENT NIET DE ENIGE DIE GEEN ALCOHOL OF BIER DRINKT…..IK HEB DAT OOK NIE NODIG OM GEESTIG TE ZIJN….IK WENS JE EEN ZONNIGE DINSDAG TOE.

  LIEVE GRTJS. VAN ANNY

 2. Ik zelf lust bijna ook niets van alcoholische drankjes…zeker geen sterke dranken. Van rode wijn krijg ik migraine…dus geen rode wijn. Een glaasje champagne lust ik wel en ook vers geperst fruitsap met een beetje vodka…ik zelf heb niets in huis van alcoholische dranken. Ik kan zeggen de muizen vallen dood…ha ha ha…

 3. ik kan daar echt van genieten van een glasje wijn of een druppel.
  maar ik heb het zeker niet nodig om zot te doen, dat doe ik al genoeg zo 😉 en ik ben er echt fier op dat ik nog nooit dronken geweest ben.
  ik snap ook niet wat sommigen daar leuk aan vinden

 4. Oh, ik lust wel graag een wijntje of een biertje. Al drink ik tegenwoordig nog enkel alcoholvrij bier (wegens minder calorietjes :D) en beperk ik het wijndrinken voor in ’t weekend. En dronken ben ik nooit, ik haat controle over mezelf verliezen, maar een ietsiepietsie in de wind wel 😀 Maar dan enkel als ik niet met de auto ben, hahahaha 😀
  Maar borrels, of sterke drank, daar kom ik niet aan, dat vind ik echt niet lekker, jieuw!

 5. ik hou het héél redelijk:
  in ’t weekend een glas wijn,
  tijdens de zomer kan ik wel genieten
  van één lekker biertje op ’n terras
  en tijdens de winter van een hasseltse koffie.
  groetjes 🙂

 6. alles met mate en op zijn tijd.Ik kan echt genieten van een glas wijn of een lekkere pint. Maar daarom moet je je toch niet lazarus drinken.Dat is teneerste zonde van het vocht en slecht voor jezelf.

 7. Dat is iets typisch voor die van 70 dat ze geen alcohol lusten zeker ? Alhoewel zo’n paar keer per jaar drinkt vrouwtje toch eens een glaasje champagne maar dat stopt na één of 2 of ze staat ook op haar koppeke zene 😉

 8. Jaren heb ik geen alcoholische dranken gedronken. Ondertussen lust ik wel s een kriekske, of een chocojenevertje en heel af en toe een glaasje wijn (wel witte dan, want rode lust ik niet)!

Dank je wel om een reactie achter te laten ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s